"Üniversite öğrencilerin eğitimlerinin devamlığını sağlama, takibini yapma ve okula devam etmeyip çalışan öğrencilerin belirlenmesini amaçlayan çalışmayla öğrenci ikamet belgesiyle ülkede bulunan kişilerin ayıklanarak, hem sistemden hem de ülkeden uzaklaştırılabilmesi hedefleniyor."
Toplantıda konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova; Ülkemizdeki 15 üniversitede 93 bin öğrencinin eğitim aldığına işaret ederek, bu alanda ortaya çıkan sorunların çözümüne önem verdiklerini kaydetti.
Berova, yıllar içerisinde yükseköğrenim alanında kaydedilen ilerlemenin ülke nüfusunun neredeyse üçte biri oranında yüksek öğrenim öğrencisine hizmet verir noktasına gelinmesinden anlaşılabileceğini belirtti.
Yükseköğrenim alanında çeşitli çalışmalar yapıldığını, Yükseköğretim Yasası’nda değişiklikler yaptıklarını anlatan Berova, yükseköğrenimdeki kalitenin yükseltilmesi ve sürdürülebilir, geleceğe güvenle bakan bir planlama yapılmasının herkesin isteği olduğunu ifade etti.
Yükseköğrenimde bir dizi sorun olduğunu ve bunların aşılması için ortak bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Berova, son yıllarda KKTC’de eğitim alarak ülkelerine döndüklerinde çok önemli pozisyonlara gelen öğrencilerle gurur duyduklarını da vurguladı.
Berova, bu kadar büyük alanda bazı sorunların ortaya çıkmasının da kaçınılmaz olduğuna işaret ederek, “Bu sorunların aşılabilmesi amacıyla ülkede eğitim gören öğrencilerin, eğitim devamlılığını sağlama, okula devam durumlarının takibini yapmak ve devamsızlık yapmak suretiyle ülkemizde başka alanlarda iş gören, öğrenci ikamet belgesiyle adada bulunan kimselerin ayıklanarak, hem sistemden hem de ülkeden uzaklaştırılabilmesi için çalışma başlattık” dedi.
Toplantıya Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, YÖDAK temsilcileri ile üniversite rektörleri katıldı.