2020 yılından beridir Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sırasında, okulların kapanmasıyla ortaya çıkan ihtiyaç ile birlikte uzaktan eğitim kavramı eğitime entegre olarak uygulanmaya başlanmıştır. Süreç içinde tüm dünyada Hibrit eğitim anlayışı benimsenerek eğitimde teknoloji kullanımı yaygınlaşmıştır. Bakanlığımız da bu çerçevede Kesintisiz Eğitim Sistemi Platformunu kurarak uzaktan eğitime başlamıştır. Bu Platformun ana ekseni dünyada da yaygın olarak kullanılan moodle sistemidir.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi, “Uzaktan Eğitim Materyal Geliştirme Projesi” kapsamında alanında uzman öğretmenlerin yer aldığı komisyonlar kurarak hem sınıf içinde hem de uzaktan eğitimde etkili olacak, eğitim programlarına uygun eğitim materyalleri geliştirmiştir. Bu materyaller, okul öncesi öğrenme çıktılarına ve ilköğretim Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler öğretim programları içeriklerine ve İngilizce programlarına uygun hazırlanmıştır.
28 Mart 2022 Pazartesi günü itibarı ile etkili, dikkat çekici, öğrenci merkezli ve etkileşimli uygulamaları içeren eğitim materyalleri bakanlığımıza ait Kesintisiz Eğitim Sistemi üzerinden öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulmaya başlanmıştır.
Sistem üzerinde;
Okul öncesi düzeyinde: 110 video, 69 etkileşimli materyal, 122 doküman,
1. Sınıf düzeyinde: 58 video, 13 etkileşimli materyal,
2. Sınıf düzeyinde: 11 video, 30 etkileşimli materyal,
3. Sınıf düzeyinde: 10 video, 10 etkileşimli materyal,
4. Sınıf düzeyinde: 28 video, 56 etkileşimli materyal,
5. Sınıf düzeyinde: 8 video, 60 etkileşimli materyal bulunmaktadır.
Ayrıca “Uzaktan Eğitim Materyal Geliştirme Projesi” Talim ve Terbiye Dairesi bünyesinde sürdürülmekte olup, projede görev almak isteyen öğretmenlerin başvuruları değerlendirilmektedir.