Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun başkanlığında, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Hedef Eğitim Kurumları Genel Başkanı Doç. Dr. Şamil Sadık ve beraberindeki heyetin katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin Azerbaycan’da düzenleyeceği yükseköğretim tanıtım fuarları ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde Azerbaycan’da tanıtım ofislerinin açılması konusu ele alındı.
Üniversitelerin uluslararası alanda görünürlüğünün artırılması ve öğrenci çeşitliliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, Azerbaycan’daki genç nüfusa yönelik tanıtım stratejileri masaya yatırıldı. Görüşmeler sonucunda KKTC üniversitelerinin Azerbaycan’da daha etkin bir şekilde temsil edilmesine olanak sağlayacak adımların atılması yönünde yol haritası belirlendi. Ayrıca Azerbaycanlı gençlerle KKTC’li gençleri yakınlaştırarak hem kültürel hem de eğitim alanında buluşturulması hedeflendi.
Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Azerbaycan ile aramızda köklü kardeşlik bağları var. Bu bağı, eğitim alanında da güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitelerimizin Azerbaycan’da tanıtımı hem öğrenci akışını artıracak hem de kültürel ve akademik iş birliklerini pekiştirecektir.” dedi.